Sunday, February 27, 2011

OKUFIANZ YANG BEST!


Pada jam 1 pagi ini, tiba2 hati terdetik untuk menaip sesuatu. Mungkin entry sebelum ini banyak menjurus kepada keilmuan dan kata2 berisi kesedaran, dan tak kurang juga hasil buah fikiran otak kiri, tapi malam ni tetibe nak mencoret sikit tentang perasaan. Boleh ea??? Hehe….saje2 jek…


~untuk yang bergelar ahli

Organisasi Kampung Usuluddin dan Falsafah (OKUF)~


SAYA MERINDUI SAAT-SAAT KETIKA DI TAHUN 1 BERSAMA ADIK –BERADIK OKUF…

Entah kenapa makin lama makin merindui suasana dulu. Nak kata skrg ni xjmpe, adala jumpe jgk geng OKUF ni, tapi tak macam sem 1 n tahun 1 dulu. Berprogram beramai2, makan bersama, ber-rehlah ke Putrajaya, big walk dan macam2 lagila. Selain tu selalu jumpe sebab masing2 belum ada pengkhususan dan core lagi. Skrg ni kitorg da dibahagikan kepada dua core. Aqidah dan Falsafah.

Bila da masing2 sibuk ngan hal masing2, termasuk saya sendiri, dam akin kurang berprogram bersama. Mungkin mereka ada buat aktiviti, tapi disebabkan hal lain, xdapat nak join. Hurm….

RINDUNYERRR…….

Bila nk buat mcm dulu lagi ek? Huhu…..xpela, masing2 sibuk. Lagi2 da musim midsem dan menghampiri sesi kritikal dgn assignment dan final exam yang bakal menjelang. Moga segala yang dilakukan dan diusahakan oleh kawan2 semua dipermudahkan Allah dan diberkati olehNya….amin….


~terima kasih atas ukhuwah yang indah ini..^_^~


Setulusnya dan sejujurnya (*tetibe je emosi) hehe…. Saya sangat merindui adik beradik OKUF. Huhu… Hurm, dah2….saja jek nak meluah kat sini skjp. Tibe2 jadi panjang lak entry ni…hehe…

And 1 lagi, n yang paling penting kat sini, saya minta maaf sangat2 kepada warga adik beradik OKUF di atas segala salah silap sepanjang berukhuwah dengan korg semua. Korg semua sangat best. Teguran dan kata2 yang baik, jadikanlah amalan dan janganlah dijadikan objek utk merenggangkan ukhuwah, dan kata2 serta sifat yang tidak disenangi, mohon kemaafan kepada semua. Mungkin ada yang melihat saya seolah tidak member komitmen pada aktiviti OKUF, tapi sebenarnya banyak sebab lain yg memaksa perkara itu berlaku….bukan kerana kalian, tapi kerana diri ini yang tidak pandai mengawal situasi…

I’M SO SORRY FOR ALL MISTAKES I’VE DONE TO OKUFIANZ….

AND I LUV TO HAVE A FRIENDS LIKE ALL OF YOU…J

~sekian saje..^_^~




video






6 comments:

  1. assalamualaikum... hehe (gelak lak ek) kenangan yg xkn dilupakan smpi bila2...=)

    ReplyDelete
  2. haih...ttbe jadik sebak sebab bace entry kamu kali ni+lagu y sgt sdeh ye (menitis air mata)...sgt merindui sahabat fillah y dulu slalu bersama saat suka dan duka...

    jika nak dibandingkan ukhwah akak dgn coursemate akak..xmacam ukhwah kalian dan xserupa dgn ukhwah y akak pnh alami satu ketika dahulu...

    hati akak xde bersama mereka......jika nk dibandingkan antra coursemate n sahabat2 ISIUKM+GMUKM...hati akak bersama2 sahabat2 ISI n GM...hati ni lebih tenang bersama mereka...

    KENAPA???!!!!...ahhhhh...
    xde jawapan utk itu...dri ini selalu dahagakan nasihat2 dan tazkirah2 dr sahabat2 fillah..Alhamdulillah Allah bg kekuatan kpd dri ini...jika tidak...xtwlah akak jd ape sekarang ni... :'(

    bersama coursemate akak xdpt itu...jauh sgt utk dpt...

    sangat mencemburui ukhuwah kalian...
    sebab itu HATI INI TETAP BERADA DI FPI...bkn DI FSSK... :'( :'(

    ReplyDelete
  3. al-ikhwan: nape gelak ni??? kenangan ape? hurm.....:)

    bint hamdi: alalala.....akk ni, jgnla sebak n sedih cmni. xsgke lak entry ni leh wat akk nangis. huhu...jangan sedih2 k...akk kan ade ktorg..:)
    walau d FSSK atau FPI, selagi Islam dinobat, disemat di hati, setiap yang berlaku pasti indah...:)

    ReplyDelete
  4. dgr lagu jek dah sebak...bile bace,,teringt kengn dolu2..smg hati ini tetap utuh dan kuat...
    kadang2 rapuh jugak...tnpa insan2 sekeliling y sefikrah...

    huh...walau ramai shbt2 di sekeliling...mcm dri ini keseorangan...tp xpe..Allah always by my side..


    SELAGI KUDRAT ISLAM DINOBAT..


    yup..kenangn sgt indah bersama2 shbt2 GM..mengajar diri ini berukhwah dan mengenali erti perjuangan sebenar...

    kesal xdpt nk bg apa2 pd kwn2 coursemate... :'(

    ReplyDelete
  5. xpe....lagu ni sbg penyejuk telinga jek...:)

    Allah sentiasa berada di sisi kn? so, dont be sad k...

    Moga contoh terbaik yg akk tnjukkan pada kawan2 akk sdikit sbnyk mmbri ksdaran pd dorg. sbb setiap gerak geri seorang muslim wlupn satu jari adalah dakwah...^_^

    ReplyDelete

Sila tinggalkan pandangan anda kepada saya. Semoga menyumbang kepada penambahbaikan dan membantu saya sentiasa bersemangat!! Syukran. (^_^)