Saturday, February 19, 2011

Permohonanku.....

Assalamualaikum sahabat2 dan kawan2 yang ana hargai sekalian,

Di sini ana mohon doa sahabat2 dengan hati yang dimiliki oleh sahabat2 yang ikhlas, doakan kami sentiasa berada di dalam keadaan yang baik dan dijauhkan daripada segala kejahatan2 yang dilakukan oleh pihak2 yang cuba mencabar hukum Allah dan cuba memfitnah kami dengan pelbagai fitnah yang sebesar2 fitnah.

Dengan kebaikan hati semua, tolong dan ana mohon dengan sangat, doakan kami yang hanya berniat untuk cuba menegakkan Islam di bumi Allah ini agar terhindar daripada segala rancangan2 yang diatur oleh tentera2 kezaliman. Mohon doakan kami agar terlorong dalam membuat keputusan. Ditunjukkan ke arah jalan dan keputusan yang bakal dibuat agar kami tidak tersilap langkah dalam keadaan yang semakin genting serta mencabar kesabaran dan keimanan serta keintelektualan kami.. Terima kasih ana ucapkan.

Semoga Allah merahmati sahabt2 sekalian....amin.

Doa Qunut Nazilah...

Ya Allah, Sesungguhnya kamiletakkan Engkau dibatang leher musuh-musuh kami!

Dan Kami berlindung denganMu dari kejahatan mereka

Ya Allah, hancur leburkanlah kumpulan-kumpulan mereka,

Kacau bilaukan persatuan mereka!

Cerai-beraikan pakatan mereka!

Goncangkan pendirian mereka!

Hantarkan Ya Allah, anjing-anjing ke atas mereka!

Wahai Tuhan Yang Gagah Perkasa!

Wahai Tuhan Yang Penuh Raksaka!

Wahai Tuhan Yang Bersifat Murka!

Ya Allah! Wahai Tuhan yang menurunkan KITAB!

Wahai Tuhan yang mengerakkan awan!

Wahai Tuhan yang menewaskan Bala Tentera Ahzab

Kalahkanlah Mereka,.......

Menangkanlah Kami ke atas mereka....

Amin Ya Allah...

Hanya padaMu kami menyerah diri...2 comments:

 1. assalamualaikum....


  Firman Allah, “Sesungguhnya Allah pasti menolong orang yang menolong (agama)-Nya. Sesungguhnya Allah benar-benar Maha Kuat lagi Maha Perkasa, (yaitu) orang-orang yang jika kami teguhkan kedudukan mereka di muka bumi niscaya mereka mendirikan shalat, menunaikan zakat, menyuruh berbuat makruf dan mencegah dari perbuatan mungkar, dan kepada Allah lah kembali segala urusan.” (Al Hajj: 40-41)

  teruskan perjuangan wahai mujahidah penegak Agama Allah...ana disini sentiasa menyokong perjuangan diri ukhti... selagi mana niat dan tujuan mu hanya semata2 kerana Allah... dan akan menjadi penentang bagimu jika ianya bercanggah dengan teras ketunjangan Islam... ana doakan kejayaan ukhti dan sahabat2 seperjuangan ukhti yg lain...

  "Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan saja mengatakan; 'Kami telah beriman,' sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta." (Surah Al-Ankabut ayat 2-3).

  selamat berjuang wahai mujahidah solehah... moga perjuangan mu terus kekal... jgnlah engkau merasa rendah dan gentar dengan musuhmu, keran disebalikmu Allah menghantar tentera2nya dikalangan malaikat dan makhluk lainnya juga... yakinilah kalamullah sebagai penguat hati dan jiwamu... insyallah kemenangan akhirat milikmu... wallahualam... wassalam

  ReplyDelete
 2. al-ikhwan:

  waalaikumussalam wbtuh...
  Syukran atas doa dan kata2 penguat jiwa dan peringatan yang ustaz berikan.
  Sentiasalah doakan kami agar sentiasa kuat dn thabat di atas jalan perjuangan ini...

  Musyakkir awi... Barakallahu lak wa jazakallahu khair jazak..

  ReplyDelete

Sila tinggalkan pandangan anda kepada saya. Semoga menyumbang kepada penambahbaikan dan membantu saya sentiasa bersemangat!! Syukran. (^_^)